Friday, January 13, 2012

புத்தியில்லாதவர்களிடம் பொறுப்பை…

ஒரு தோட்டத்தில் நிறைய குரங்குகள் இருந்தன. பல வருடங்கள் அங்கேயே இருந்ததால் தோட்டக்காரனுக்கும் நண்பர்களாயிருந்தன.

ஒருமுறை தோட்டக்காரன் பக்கத்து ஊருக்குப் போக வேண்டியிருந்தது.  தோட்டக்காரன் செய்யும் காரியங்களைப் பார்த்துப் பார்த்து குரங்குகளும் அவற்றைச் செய்து விளயாடும்.


அப்போ தோட்டக்காரனுக்கு ஒரு ஐடியா தோன்றியது. தான் ஊருக்குப் போகும் காலத்தில் குரங்குகளை தோட்டத்துக்கு
தண்ணீர் ஊற்றச் சொல்லலாமே என்று நினைத்தான்.

குரங்குகளை அழைத்து விஷயத்தைச் சொன்னான். குரங்குகளுக்கு சந்தோஷம். ஆனால், அவற்றுக்கு ஒரு பிரச்னை. எந்தச் செடிக்கு எவ்வளவு தண்ணீர் ஊற்றுவது என்று தெரியவில்லை.


வெளியூர் போய் திரும்பி வந்து தோட்டத்தப் பார்த்த ”அது ஒண்ணும் பெரிய பிரச்னயில்லை. வேர் பெருசா இருந்தா நிறைய தண்ணீர் ஊத்துங்க. சின்ன வேரா இருந்துச்சுனா கொஞ்சமா, ஊத்துங்க” என்று யோசனை சொன்னான்.  

தோட்டக்காரனுக்கு அதிர்ச்சி. அத்தனை செடிகளும் பிடுங்கப்பட்டு காய்ந்து கிடந்தன. ”என்னாச்சு?” என்றான் தோட்டக்காரன்.


”வேர் பெருசா இருக்கா, சின்னதா இருக்கானு பார்க்கிறக்காக, செடியெல்லாம் பிடுங்கினோம்” என்றன குரங்குகள்.

நீதி: புத்தியில்லாதவர்களிடம் பொறுப்பை கொடுப்பது, புத்தியில்லாத செயல்.

#படித்ததில் பிடித்தது 




Thursday, January 12, 2012

நிருபி 2/10 = 2

நம்ம பயபுள்ளகிட்ட கொடுத்த Question Paperல Printing Mistake. அதாவது 2/10 =0.2 என்பதற்கு

பதிலாக 2/10 = 2 என்று தவறாக

பிரிண்ட் செய்ய பட்டு இருந்தது.

நிருபி 2/10 = 2

நம்ம பய யோசிச்சான் .. யோசிச்சான் … யோசிச்சான...

அப்புறம் …

2 = TWO,

10 = TEN

TWO / TEN = WO / EN

W = 23, O = 15 (As alphabetic order)

E=5, N=14 (As alphabetic order)

W+O= 23+15 = 38

E+N= 5+14 = 19

So, 38 / 19 = 2 …எப்பூடி ….

எவ்வளவோ பண்ணிடோம் இத பண்ண மாட்டோமா …..

#படித்ததில் பிடித்தது

Monday, January 09, 2012

Bhindi (Okra) Spicy Fry

Serves: 2

Preparation time:  

Cooking time: 2 

Difficulty: Easy - for beginners 












Ingredients
* Bhindi (Okra) - 250gm
* Red Capsicum (finely chopped) - 1nos
* Green Chili (split lengthwise) - 8~10nos
* Mustard - 1tsp
* Chana dal - 1tsp
* Urad dal - 1tsp
* Cooking Oil - 10ml
* Salt - to taste

* Turmeric powder - 1/2 tsp* Asafetida - to taste
* Curry leaves - to garnish

* Aam Choor (or Tamarind paste) - to taste
* Sambar powder - 1tbsp




Preparation
* wash, wipe and cut Bhindi as long slits (about 3/4~1inch length)
* heat oil in a pan
* when oil is hot enough add mustard seeds and allow to splutter
* add chana dal, urad dal and fry a little
* add turmeric power
* add asafetida
* add green chili
* fry well

* add bhindi (okra)
* add salt

* add aam choor (or tamarind paste)

* mix and fry well
* close the pan and simmer the flame and allow to cook for 10min
* now add sambar powder 
* mix well and allow to fry
* garnish with curry leaves

Serve hot with any rice items.


Puli Inji


Serves: 4 

Preparation time:  

Cooking time:  


Ingredients

* Ginger / Orange peel - 50gm
Green Chilli - 50gm
* Tamarind - 50gm
* Red Chilli - 5gm
* Sesame - 10gm
* Rice - 10gm
* Mustard - 10gm
* Urad Dhal - 5gm
* Channa Dhal - 5gm
* Fenugreek - 5gm
* Sugar / Jaggery - 50gm
* Oil - 10ml
* Salt - to taste
* Asafetida - to taste
* Curry leaves - to garnish



Method


* Dissolve the Tamarind in water and filter well
* Cut Green chillies into small pieces
* Heat oil in a pan
* Season 5gm of Mustard, Urad Dhal, Channa Dhal and 2 red chilli
* Fry Ginger [or Orange peel] and Green chillies until the raw flavor vanishes
* Pour the filtered tamarind water
* Add salt and stir well and allow to boil in medium flame
* Mean while roast remaining Red chili and Mustard, Fenugreek, Sesame, Rice until they are crispy
* Grind the roasted ingredients well
* When boils add the ground mix and stir well and allow to boil
* Add Sugar [or Jaggery], Asafetida and mix well again allow to boil
* Remove from heat when the mix becomes a semi solid consistency [careful it should not become like a paste]
* Garnish with curry leaves


Serve hot or cold - goes well with curd rice, chapatti, dosa

Eating spicy foods can help prevent diseases

Spicy foods add an incredible amount of flavour to food. As ethnic foods become abundant, chili and spicy food is increasingly popular.  The good news is that adding spice to our food has a range of benefits for our health and wellbeing.




Chilies have long been used in traditional medicine, probably first by the Aztecs.  In Russia, a drink called Nastoyka (made from chillies soaked in vodka) has also been taken as a healing remedy.


Reduced Cancer Death Rate
Scientists have proven that capsaicin, which is responsible for the burning sensation when we eat chillies, can kill cancer cells, indicating that people could at least prevent the onset of cancer by eating spicy food.  This is because it is a natural antioxidant, meaning that it defends against disease causing toxins.
According to the World Health Organization, countries where diets are traditionally high in capsaicin have significantly lower cancer death rates for men and women than in countries where little spicy food is consumed.  Dr Timothy Bates who made the discovery, says that “This is incredibly exciting and may explain why people living in countries like Mexico and India, who traditionally eat a diet which is very spicy, tend to have lower incidences of many cancers that are prevalent in the western world.”

According to Bates, capsaicin attacks the power house of the tumour, thus killing the cancerous tumour cells and reducing tumour growth without harming the surrounding healthy cells. Capsaicin has been found to inhibit the growth of cancer cells in laboratory studies.
Prevents Dangerous Blood Clots
As well as preventing cancer, researchers have also noticed that people who consume large amounts of chili peppers experienced a lower incidence of thrombo-embolism, or potentially dangerous blood clots.  

Scientists have studied the medical records of countries where spicy foods are regularly consumed, and found that people who eat a diet high in chillies experience a much lower incidence of blood clotting diseases.  It has now been scientifically proven that capsicum is able to break down blood clots.